Snap, crackle, pop

Sådan här passion får mina ögon att tåras: En grundlig undersökning av hur man skapar den perfekta knapersvålen (tack Maria för tips).

Kommentarer

2 svar till ”Snap, crackle, pop”

  1. Örjan

    Intressant läsning, men jag saknade vad jag uppfattar som “den danska metoden”.

    Snitta svålen, lägga med svålen nedåt, i långpanna med 1 cm kokhett vatten i 5-10 min.
    Därefter kryddning och normalstekning.

    Har fungerat bra med mina fläsksidor.
    Svålens bindeämnen mjukas ju upp av kokvattnet, och har gett mig knaprig svål

  2. och tack till dig, fantastiskt! ska bli intressant läsning, just den metod örjan beskriver är den enda jag fått att fungera riktigt bra upprepade gånger, femman liknar fergus version som också funkade för mig den gång jag testade och som jag bara bloggat i dålig bildform

    den så kallade kinesiska metoden med bakpulver och stålborst som bruce aidell föreslår funkar skitdåligt