…om havtornen.
Jag har just provat Blossa 07 och måste erkänna att jag tar tillbaka allt elakt jag någonsin skrivit om havtorn. Inte för att jag egentligen skrivit något speciellt elakt om havtorn förutom att antagligen någon gång påstått att det är ett överskattat bär, men jag har tänkt skamligt mycket illvilliga tankar om detta oskyldiga bär.
Jag har innerst inne tyckt att havtorn är surt, fult, jolmigt, överhajpat och rentutav tråkigt. Alltså intalade jag mig själv att det var lika bra att all Blossa 07 var slut i min butik, att den ändå inte kunde varit särskilt god.
Men, nu har jag som sagt smakat. Och det var gott. Mycket gott. Inte helt fantastiskt höja-till-skyarna-gott, men rätt igenom trevligt. Inte ett dugg sliskig – första intrycket är snarare aningen surt, välkryddat med en underbar restbeska och en härligt stor och fruktig eftersmak av havtorn. Eftersom jag är ungefär lika bra på vin/sprit-jargong som på bowling får ni nöja er med den beskrivningen och ett sista: Gott! Köp!
Och jo, förresten! Läppar och tunga pirrdomnar lite märkligt av glöggen ett bra tag efter att man druckit av den. Lite som om någon stoppat både emblakräm och chili i den. Mycket spännande! Kan det vara kryddad med ett uns sichuanpeppar tro?
Nota bene: Eftersom jag har druckit en halv flaska glögg på nästintill fastande mage kan mitt ömdöme vara aningen grumlat.
Kommentarer
8 svar till ”Surt sa räven…”
Jag tycker ungefär som du att glöggen är god men inte sensationell. Har aldrig ätit havtorn, så jag kan inte riktigt urskilja den smaken i glöggen. Är det havtornen som gör att den luktar rotselleri (i synnerhet om man luktar i koppen efter att man har druckit)?
haha, jag och Magnus har nu stått flera minuter och luktat i våra urdruckna koppar och ja, de har en distinkt ton av rotselleri! Jag har ingen aning vad den doften beror på (jag är rätt kass på att särskilja enstaka dofter från helheten), men jag gissar på havtornen. Väl luktat!
Jaha!
jag var ungefär lika skeptisk som du och sket i att köpa en flaska fast det fanns kvar. Kanske skulle ta och våga ändå nu då. Kanel gillar jag ju nåt kopiöst, så det kanske väger upp :-)
Åh, jag håller med Gitto du är ett geni! Visst finns det drag av rotselleri i havtorn!
Jag har luktat på den och det räckte, var skeptisk från början och det övervägde mitt val att smaka när jag kände doften… Nä, tacka vet jag spetsad Saturnus saftglögg! *S*
Kul att det inte bara var jag som kände rotsellerilukten!
Har märkt att man inte får värma glöggen för mycket, för då blir beskan mycket framträdande!
Det blev en del skrynkliga läppar när jag glömde kastrullen på plattan en minut för länge…
Oj då, jag tycker den var jättegod, syrlig och ovanligt frisk.