Har jag sagt att det är askul att jobba med Sydis i Malmö? Förmodligen. Men det tål att upprepas.
Min darling till samarbetspartner Anders Fagerström är ett skäl, Det är svårt att hitta en roligare, kunnigare och mer ödmjuk person att samarbeta med. Hans flödande entusiasm kan du avnjuta i vår blogg eller när han provar viner på webb-teve. I fredags kirrade vi grillfest hos Anders för valda delar av redaktionen. Bilder och recept kommer i Sydis om några veckor. På bilden serverar Anders sanslöst roliga Fru Elisabeth Tequila Sunrise vilket en god maka/make så ofta gör.
Jag lyckades tota ihop riktigt bra grillrecept trots att grillning inte är min grej egentligen. Dricka retsina är däremot precis min grej så de två förrätterna komponerades speciellt för att matcha den tämligen osubtila terpentinsmaken i den kanske mest uppsluppet opretentiösa sommardrycken.
Lite tips: Satsa på att smaksätta maten med framfusiga smaker som anis, stjärnanis, koncentrerad tomat, libbsticka, vitlök, citronskal, timjan, korianderfrö och kanel. Behöver jag säga att feta och fet gris är gott till? Ja, nu har ni nästan recepten… Eller gör egna bättre! Bästa förslaget på tilltugg till retsina blir nästa Veckans Matnörd. Vad sägs?
Förra Veckans matnörd blev fina Ida som jag träffade IRL för första gången helt nyligen.
Kommentarer
5 svar till ”Sydis, grillfest och retsina (och Veckans matnörd)”
Wohoo! Både för IRL-träffen (liten men naggande god – precis som du och jag!) och den hedersvärda titeln. Jag bugar och bockar och hoppas på fler möten på uteserveringar.
Retsina kräver atmosfär. Helst en greklandsresa men Shirley Valentine på video om man bottnat med annan dricka innan
Oj! Vad lätt! Knaprigt friterade lammtestiklar med citron. Rödlöks och bladpersiljesallad. Detta är helt otroligt gott! Blev bjuden på det förra sommaren. Friterad bläckfisk (helst de små tentaklerna för mig) till fegisar!! Ät, drick och förenen Eder!!
Just nu är jag insnöad på spiskummin, så varför inte små trinda lammköttbullar kryddade med spiskummin uppträdda på ett spett med en gurkbit, svart oliv, körsbärstomat och en rejäl kub äkta fetost? Med spetten upplagda på fat kan man ringla över olivolja och strö pinjenötter och finhackad rödlök ovanpå. Lite som grekisk sallad på spett, fast med en köttbulle förstås. (med andra ord inte alls grekisk sallad.)
Jag vet att jag skulle servera retsina till det här om jag skulle bjuda på det..
http://lata-mammans-receptblogg.blogspot.com/2009/05/utmanande-libsticka.html