Just nu packar vi inför Finlandsresan, informerar lägenhetsvakterna om bostadens små egenheter och fixar matsäck. Det blir rostbiff, körd på 100°C och sen marinerad med kryddolja och sallad på rättika, gurka, tomat och grov senap. Jag packar nog grönsaksbitarna separat i påsar och vänder samman dem med dressing precis före servering. En hederlig kylskåpsrensning alltså. Barnen får klassikern tunnbrödsmackor med prickigkorv. Fuck kostcirkeln, vi åker bara till Finland med dem en gång om året. Men jag misstänker att de kommer att vilja tulla på vår mat också i år.
När jag sist åkte Silja var det på en bjudresa med svenskar och finnar. Jag berättade för den chockerade chefen för hela restaurangrörrelsen på Silja/Tallink att vi åkte i billigaste hytterna under bildäck och åt matsäck. Han blev bara lite tröstad av att jag försäkrade att vi gjorde av med de insparade slantarna i den utmärkta vinbaren.
Vi längtar efter vinbaren på Silja men mest till vår lilla skärgårdsö.
Vad är er bästa matsäck?
PS: Just nu bloggar jag mest på Matmolekyler. En del människor tror av någon anledning att en naturvetenskaplig inställning gör världen mindre förunderlig och storslaget vacker. Jag anser det vara en missuppfattning. Många gånger under arbetet för jag svindel av nya insikter som faktiskt kommer att göra min matlagning mer begriplig och i vissa fall bättre. Jag hoppas kunna dela med mig av både kunskap och känsla. Malin och jag kompletterar varandra väl, det är en fröjd att jobba med någon som har så vass hjärna, dito penna och pedagogisk talang.
Kommentarer
3 svar till ”Tillfällig stiltje”
Önskar dig en trevlig semester
Som ett komplement till något annat, eller kanske enbart, tycker jag att plättar är utmärkt matsäck. De är lagom stora, kan ätas kalla och med händerna (om man inte är rädd för att kladda ner sig lite vill säga).
Själv föredrar jag sylt till men den kan ju bytas ut mot någon matnyttigare gegga om man vill ha med hela kostcirkel:)
Hembakade pitabröd med tonfiskröra med gräslök, keso och hemgjord majonäs i separat bunke.