Veckans Matnörd: Vinnaren!

Åh, vilka leverutsvävningar! Fler än jag gillar att kombinera lever med päron och salvia. Jag brukar faktiskt steka lever lätt och servera med karamelliserat päron, smulad ädelost och salva. Lite rostade hasselnötter också.  Pannan glaseras ur med en gnutta balsamico. Åh, nu blev jag hungrig igen!

Hemskt sugen blev jag också på den diskreta leversoppan majkram leves. Inte minst med tanke på att en vegetarian skrev den. Sådana fördomsfria människor måste premieras med ett hedersomnämnande till Gustaf.

Olle vet att man ska steka löken rejält så att den blir söt. Och visst är fegato ett ljuvligt vackert ord?

Vinnaren blev dock Anki, för att hon har vett att återupprätta Butler. Jag vill baka lever i folie nu! Däremot hoppar jag gärna över ett annat klassiskt Butler-påhitt: Avokado fylld med räkor, gorgonzola och burkmajo.

Kommentarer

3 svar till ”Veckans Matnörd: Vinnaren!”

  1. Vilken formidabel överraskning, jag är jätteglad! Tusen, tusen tack! Heja Carl Butler!
    Du kommer inte att ångra dig, det försäkrar jag. Glöm bara inte att levern i färdigt skick ska vara lite rosa i mitten, det är viktigt:-)

  2. Jag gratulerar och lämnar över den osande facklan.

  3. Idag när jag trött och utmattad kommer till lokala ica hittar jag – extrapris på kycklinglever! Själv har jag aldrig tillagat det innan, men ska det fortsätta vara såhär billigt (pengarna som blir över går till julklappar) ska jag arbeta mig igenom alla recept här. Så en novis fråga till Lisa: hur stor skillnad i smak är det på kycklinglever och kalvlever? Får jag fuska och använda kycklinglevern till kalvrecepten? Det var ju trots allt den som var på rea…