Receptmakare: Anna billing
Portioner: 4 (som lunch)
Tid: 10 min
-
För några år sedan besökte vi den italienska skidorten Courmayeur. På Bar Roma åt jag den bästa after ski-buffén någonsin. Underbara sallader med gryn, linser och bönor som mättade utan att man riskerade bli komatös. En av dem gjorde jag en variant på när jag kom hem.
- 2 burkar x 150 g tonfisk i olja
- 2 burkar x 410 g borlottibönor
- 1 litet blekselleristånd
- 2 paprikor (helst vit, annars grön)
- 2 schalottenlökar eller 1 bit purjolök
- 1/2-1 dl svarta oliver
- 2 msk rödvinsvinäger
- 5 msk olivolja
- salt och svartpeppar efter smak
- Skölj och ansa bleksellerin. Spara vipporna och skiva stjälkarna så tunt du kan. Skiva även schalottenlöken/purjon och paprikorna på liknande sätt.
- Häll borlottibönorna i ett durkslag och skölj av dem.
- Blanda grönsaker och bönor och lägg upp i en skål eller direkt på tallrikarna (snyggast).
- Bryt försiktigt tonfisken i stycken – smulad tonfisk gör ingen glad – och fördela tillsammans med oliverna över salladen.
- Toppa med sellerivipporna och häll över vinägretten strax innan servering.