Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 4 ganska små
Tid: 30 minuter
Dinkelmjöl ger pannkakorna en rustik smak som passar bra med pikanta tillbehör. Jag gillar att servera en pikant gurksallad med laxrom till. Men lönnsirap och smör är inte heller fel.
- 180 g (3 dl) dinkelmjöl
- 1/2 msk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1-2 tsk farinsocker
- 1/2 tsk salt
- 3 dl fimjölk
- 1 ägg
- 2 msk smör & rapsolja i smeten + till stekning
- Vispa samman filmölk, ägg, socker salt och smör & rapsolja.
- Blanda samman de torra ingredienserna. Sikta ner de torra ingredienserna i filblandningen och rör samman smeten tills den är slät.
- Stek fina pannkakor på medelvärme i ett plättjärn eller teflonpanna. Ha gärna två pannor igång samtidigt så går det snabbare.