Paprikor i vinäger

Receptmakare: Henrik Francke

Tid: 1 dygn

I den ursprungliga italienska metoden blandade man vin och paprika i stora kar. Vinet ombildades så småningom till vinäger och på så sätt hade man hade man vinäger och paprika hela vintern lång. Paprikorna passar jättebra att skära ner i en vitkålssallad eller som tillbehör till paté.

  • 600 g paprika, gärna i olika färger
    grovt havssalt
    en flaska god vinäger
    en nypa socker
  1. Kärna ut paprikan och dela den i 3 delar på längden, så att varje paprika blir till tre ”skålar”.
  2. Lägg några nypor grovt havssalt i varje paprikabit och lägg alltsammans i en bunke. Ställ bunken i kylen över natten.
  3. Ta fram bunken och häll bort vattnet som dragits ur paprikorna. Lägg paprikorna i en burk och häll i vinäger och en nypa socker.
  4. Sätt på ett lock och låt marinera en dag eller två i kylen. De inlagda paprikorna håller länge om de förvaras svalt.

Receptet publicerat i  Från mitt kök till ditt av Henrik Francke, Kakao förlag.