Receptmakare: Lisa förare Winbladh
Portioner: 4
Tid: 10 minuter
Djupfrysta ärtor är en gudagåva till den lata kocken. Nåja, vill du inte laga just den här ärtröran kan du laga en röra med dill och rosépeppar. Den passar utmärkt till lax. Den nedan passar fint till majschips, kyckling eller stekt fisk.
- 1 litet syrligt grönt äpple, helst granny smith
- 3 dl halvtinade gröna ärter
- 1 msk finhackad färsk mynta
- 1 tsk koriander
- 1 tsk spiskummin
- 1 stor klyfta vitlök
- 1 tsk finrivet limeskal
- 1/2 msk pressad lime
- 1 dl gräddfil
- grön tabasco
- salt, socker
- Skala äpplet och skär i bitar. Kör alla ingredienser utom gräddfilen till fint mos i matberedare.
- Vänd ner gräddfilen. Smaka av med tabasco, lime, salt och socker.