receptmakare: Jens Linder
Portioner: 4 som förrätt
Tid: 20 minuter
En eldig förrätt i drinkform att börja en måltid med. Avokado trivs bra med den fruktiga habaneron. Var försiktigt med habaneromängden om ni inte är så chilitåliga
- 1 grön paprika
1 vitlöksklyfta
1/2 habanero eller annan stark chili
1 riktigt mogen avokado
2 limefrukter
1/2 liter kall hönsbuljong eller annan buljong (vatten + tärning)
2 msk riktigt delikat olivolja (extra virgin)
4-5 isbitar
svartpeppar ur kvarn
eventuellt lite salt
- Rensa och grovhacka paprikan. Hacka också vitlöksklyftan och chilin. Gröp ur avokadon. Pressa limefrukterna.
- Blanda den kalla buljongen med olivolja och isbitar i en mixer och mixa i flera minuter så att soppan blir slät. Smaka av.
- Servera på en gång eller ställ i kylskåpet så länge. Glasen kan förkylas om man så vill.