Balsamerad plommonsallad med mynta och feta

Receptmakare: Anna Billing

Portioner: 4

Tid: 30 min

Inspirationen till den här salladen kommer från Louisianas restaurang som har en maffig buffé med mängder av roliga rätter.

  • 300g fetaost
  • 8 st plommon (modell golfboll)
  • 1 påse, ca 70 g röd mangold
  • En stor näve mynta
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • Rostade, salta solrosfrön
  1. Skölj mangolden och låt den rinna av ordentligt.
  2. Skölj, halvera och kärna ur plommonen. Dela i tunna klyftor
  3. Hacka hälften av myntan fint. Spara de finaste bladen.
  4. Blanda balsamvinäger och olja till en snabbmarinad. Lägg i den hackade myntan och plommonklyftorna och låt dra minst en kvart.
  5. Dela fetaosten i väl tilltagna kuber eller stänger. Lägg upp dem på ett fat och varva sedan plommon, mangold och resterande mynta. Salta rostade solrosfrön hade varit goda att strö över – om jag nu haft några.