Bruschetta med getbrie och plommon

En sötsalt förrätt för sköna sensommarmiddagar. Får du inte tag på getbrie funkar det bra med en mild getost eller en smakrik brie.


Tid: 25 min
Du behöver: 

4 skivor vitt bröd
olivolja
100 g getbrie
4 plommon, gärna Victoria eller annan söt och smakrik sort
flingsalt

Gör så här: 
  1. Rosta brödskivorna lätt i en brödrost eller i ugnen. Stänk över lite olivolja.
  2. Skiva osten och fördela den över brödskivorna. Dela plommonen, kärna ur dem och skär dem i små klyftor. Lägg plommonklyftorna ovanpå osten.
  3. Grädda i övre delen av ugnen i 225°C i 10 minuter eller tills osten börjar bli gyllenbrun. Låt svalna någon minut, strö över lite flingsalt och servera.

Recept
Bild för Henrik Francke

Mer från Henrik Francke


Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke