Bruschetta med getbrie och plommon

En sötsalt förrätt för sköna sensommarmiddagar. Får du inte tag på getbrie funkar det bra med en mild getost eller en smakrik brie.


Tid: 25 min
Du behöver: 

4 skivor vitt bröd
olivolja
100 g getbrie
4 plommon, gärna Victoria eller annan söt och smakrik sort
flingsalt

Gör så här: 
  1. Rosta brödskivorna lätt i en brödrost eller i ugnen. Stänk över lite olivolja.
  2. Skiva osten och fördela den över brödskivorna. Dela plommonen, kärna ur dem och skär dem i små klyftor. Lägg plommonklyftorna ovanpå osten.
  3. Grädda i övre delen av ugnen i 225°C i 10 minuter eller tills osten börjar bli gyllenbrun. Låt svalna någon minut, strö över lite flingsalt och servera.

Recept
Bild för Henrik Francke
2008-11-06
Av

Mer från Henrik Francke


Bild för Henrik Francke
2008-10-09
Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke
2008-02-25
Bild för Henrik Francke
2008-01-24