Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 4
Tid: 20 minuter
Enkel, god sallad som passar bra till inkokt eller lätstekt lax eller rimmad kyckling.
- 1 medelstor gurka (eller två små som på bilden)
- 1 liten schalottenlök
- 1 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 msk pressad citron
- 1/2 msk vitvinsvinäger
- 1/2 tsk socker
- 1 msk finskuren gräslök
- 1 msk finskuren färsk dragon
- salt, nymald vitpeppar
- Skala gurkan och skiva tunt. Salta lätt och vänd runt i ett durkslag. Låt ligga och dra 15 minuter.
- Halvera löken på längden, skala och finhacka. Blanda med grädde och övriga ingredienser.
- Klappa gurkan torr lite hårdhänt med hushållspapper så att all vätska pressas ut.
- Vänd runt gurkan med såsen och servera bums.