Chokladbakelser med hallon och fetaost

Receptmakare: Henrik Francke

Portioner: ca 16 stycken

Tid: 30 minuter

Fetaost och choklad låter troligtvis som en ganska motbjudande kombination i mångas öron, men fetan ger en riktigt kladdig och god konsistens och sältan bryter av fint mot de syrliga hallonen och förstärker chokladsmaken. Mängden fetaost i detta recept får inte bakelserna att smaka ost, så är du riktigt modig kan du tillsätta mer.

Recept ur Svenska Ostar av Mia Öhrn och Henrik Francke, Bokförlaget Parasoll

150 g mörk choklad
125 g fetaost
75 g rumsvarmt smör
½ dl socker
2 ägg
1 ½ dl mjöl
2 dl frysta eller färska hallon

  1. Värm ugnen till 175°C. Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad.
  2. Smula ner fetan i en bunke och rör den mjuk med elvisp. Rör ner smöret lite i taget i fetan och rör sedan ner sockret. Vispa ner ett ägg i taget och rör sedan ner den smälta chokladen och sikta ner mjölet.
  3. Ställ upp muffinsformar på en plåt och fördela smeten i formarna. Tryck ner några hallon i varje form. Använder du frysta hallon behöver du inte tina dem först.
  4. Grädda bakelserna i mitten av ugnen i 175°C, cirka 15 minuter. De får gärna vara lite kladdiga i mitten. Låt bakelserna svalna. Förvara bakelserna i kylskåpet, eller frys dem som blir över.

Bild för Henrik Francke

Mer från Henrik Francke


Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke