receptmakare: Margit Richert
Portioner: 40 st
Tid: 30 minuter
Mycket goda, men det ska vara smör i degen, inget attans margarin! Och mal gärna nötterna i mandelkvarn, det blir allra bäst.
- 200 g hasselnötter
- 200 g rumsvarmt smör
- 1 1/2 dl socker
- rivet skal av 1 citron
- 3,5 dl vetemjöl
- Mal hasselnötterna och ställ åt sidan så länge.
- Rör smör och socker pösigt och tillsätt citronskalet. Blanda ned hasselnötterna och knåda snabbt in mjölet.
- Forma degen till två rullar och låt vila i kylen en timme. Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär rullarna i 1/2 cm-tjocka skivor och lägg på bakplåtspapperstäckt plåt (De går att lägga tätt eftersom de knappt flyter ut alls).
Grädda kakorna i 7-8 minuter i mitten av ugnen tills de precis börjar få lite färg.