Citron- och hasselnötskakor

receptmakare: Margit Richert

Portioner: 40 st

Tid: 30 minuter

Mycket goda, men det ska vara smör i degen, inget attans margarin! Och mal gärna nötterna i mandelkvarn, det blir allra bäst.

  • 200 g hasselnötter
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • rivet skal av 1 citron
  • 3,5 dl vetemjöl
  1. Mal hasselnötterna och ställ åt sidan så länge.
  2. Rör smör och socker pösigt och tillsätt citronskalet. Blanda ned hasselnötterna och knåda snabbt in mjölet.
  3. Forma degen till två rullar och låt vila i kylen en timme. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Skär rullarna i 1/2 cm-tjocka skivor och lägg på bakplåtspapperstäckt plåt (De går att lägga tätt eftersom de knappt flyter ut alls).
    Grädda kakorna i 7-8 minuter i mitten av ugnen tills de precis börjar få lite färg.