cozze1

Cozze di ferragosto

Receptmakare: Bo Hagström och Margit Richert

Portioner: 6

Tid: 1 timme

Jag hade stora problem att lista ut hur mycket färska musslor som går 400 g fryst musselkött. Så vi kör på frysta musslor i det här receptet, så får någon annan göra matematiken.

  • 400 g musselkött
  • 400 g kalvfärs
  • 1 morot
  • 1 stjälk selleri
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 50 gram riven parmesan
  • 1/2 + 1/2 dl ströbröd
  • salt, peppar
  • 2 gula lökar
  • 2 burkar mutti körsbärstomater
  • rejält med hackad persilja
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka musselköttet och blanda det med kalvfärsen. Finhacka morot, selleri och vitlök och blanda ned det i smeten tillsammans med ägg, ost och den första mängden ströbröd. Smaka av med lite salt (musslorna är salta i sig!) och rejält med svartpeppar.
  3. Strimla löken och lägg den i en ugnsform tillsammans med körsbärstomaterna. Dra ett par varv med salt- och pepparkvarnen. Forma två köttfärslimpor och lägg dem ovanpå tomat- och lökblandningen. Strö över resten av ströbrödet.
  4. Låt gå i ugn i 45 minuter eller tills köttfärslimporna är genomstekta. Strö över hackad persilja och servera. Ris är gott till.