Receptmakare: Bo Hagström och Margit Richert
Portioner: 6
Tid: 1 timme
Jag hade stora problem att lista ut hur mycket färska musslor som går 400 g fryst musselkött. Så vi kör på frysta musslor i det här receptet, så får någon annan göra matematiken.
- 400 g musselkött
- 400 g kalvfärs
- 1 morot
- 1 stjälk selleri
- 3 vitlöksklyftor
- 1 ägg
- 50 gram riven parmesan
- 1/2 + 1/2 dl ströbröd
- salt, peppar
- 2 gula lökar
- 2 burkar mutti körsbärstomater
- rejält med hackad persilja
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka musselköttet och blanda det med kalvfärsen. Finhacka morot, selleri och vitlök och blanda ned det i smeten tillsammans med ägg, ost och den första mängden ströbröd. Smaka av med lite salt (musslorna är salta i sig!) och rejält med svartpeppar.
- Strimla löken och lägg den i en ugnsform tillsammans med körsbärstomaterna. Dra ett par varv med salt- och pepparkvarnen. Forma två köttfärslimpor och lägg dem ovanpå tomat- och lökblandningen. Strö över resten av ströbrödet.
- Låt gå i ugn i 45 minuter eller tills köttfärslimporna är genomstekta. Strö över hackad persilja och servera. Ris är gott till.