Falsk kalvdans (mjölkpudding)

Nej det smakar inte som äkta kalvdans men det är gott ändå. Du kan ersätta sockret, torrmjölken och 1 1/2 dl av mjölken med 2 dl osötad kondenserad mjölk. Gott fast på ett tredje sätt. Servera med god sylt eller rabarberkompott.


Portioner: 4
Tid: 1 timme
Du behöver: 

7 ½ dl mjölk
1 påse ( 100g) torrmjölkspulver
2 ägg
1 krm salt
1-2 msk socker
½ tsk nystött kardemumma eller 3/4 tsk mald kanel

Gör så här: 
  1. Vispa samman mjölk, torrmjölk, ägg, socker och kryddor. Häll smeten i en smord ugnssäker tjock keramikform
  2. Grädda i ugnen i 175 °C tills kalvdansen stannat och fått fin färg, ca 45 miuter-1 timme.
  3. Låt svalna. Ät ljummen eller rumstempererad.

Bild för Lisa Förare Winbladh
2008-04-05
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh