
Fredriks ansjovis- och löksill
Skrivet av
i
Det här receptet plockar fram det söta hos sillen men kombinatonen av lökarna är helt underbar.
Ingredienser
1 pkt Abba 5-minuterssill
2 rödlökar
1 msk strösocker
1 msk + 2 1/2 dl neutral olja
2 msk Grebbestads ansjovispasta
1/2 dl ekologisk créme fraiche
1 knippe gräslök
1 pkt Abba 5-minuterssill
2 rödlökar
1 msk strösocker
1 msk + 2 1/2 dl neutral olja
2 msk Grebbestads ansjovispasta
1/2 dl ekologisk créme fraiche
1 knippe gräslök
Portioner: 4
Gör så här:
- Skär sillen i munsbitar och låt de rinna av i ett durkslag. Hacka ena löken mycket tunt. Hetta upp oljan i en panna och lägg ner löken. Stek tills löken mjuknat något. Strö över sockret. Fortsätt steka tills löken är gyllenbrun. Låt svalna.
- Skala den anra löken och skiva den tunt. Hetta upp 2 1/2 dl olja i en liten kastrull. Fritera löken gyllenbrun och knaprig. Låt rinna av på papper.
- Vänd samman creme fraichen, lökoljan och anjovispastan.
- Vänd ner sillen och toppa med den knapriga löken och gräslöken.
