dsc_0098_001

Fredriks ansjovis- och löksill

Det här receptet plockar fram det söta hos sillen men kombinatonen av lökarna är helt underbar.
Ingredienser
1 pkt Abba 5-minuterssill
2 rödlökar
1 msk strösocker
1 msk + 2 1/2 dl neutral olja
2 msk Grebbestads ansjovispasta
1/2 dl ekologisk créme fraiche
1 knippe gräslök
Portioner: 4
Gör så här:
  1. Skär sillen i munsbitar och låt de rinna av i ett durkslag.  Hacka ena löken mycket tunt. Hetta upp oljan i en panna och lägg ner löken. Stek tills löken mjuknat något. Strö över sockret. Fortsätt steka tills löken är gyllenbrun. Låt svalna.
  2. Skala den anra löken och skiva den tunt. Hetta upp 2 1/2 dl olja i en liten kastrull. Fritera löken gyllenbrun och knaprig. Låt rinna av på papper.
  3. Vänd samman creme fraichen, lökoljan och anjovispastan.
  4. Vänd ner sillen och toppa med den knapriga löken och gräslöken.