
Äppel- och pepparrotssill med rapsolja och dill
Skrivet av
i
Löjligt lättlagad rätt av sillkungen på Långbro Värdshus.
Ingredienser
1 pkt Abba 5-minuterssill
1 svenskt äpple
1 liten bit pepparrot
2 msk rapsolja
1 tsk flytande honung
2 1/2 msk pressad citron
1/2 msk finrivet eller zestat citronskal
1 dl ekologisk gräddfil
1 litet knippe dill
flingsalt till topping
1 pkt Abba 5-minuterssill
1 svenskt äpple
1 liten bit pepparrot
2 msk rapsolja
1 tsk flytande honung
2 1/2 msk pressad citron
1/2 msk finrivet eller zestat citronskal
1 dl ekologisk gräddfil
1 litet knippe dill
flingsalt till topping
Gör så här:
- Skär sillen i bitar och klappa den torr med papper. Lägg upp den på ett fat. Blanda pressad citron, citronskalet och honung. Tillsätt oljan.
- Tärna äpplet fint och strö över sillen. Rippla dressingen över. Riv pepparroten över. Klicka över gräddfilen och garnera med dillvippor. Servera lite flingsalt vid sidan.