Receptmakare: Jens Linder
Portioner: 4 hela eller 8-12 småportioner
Tid: 10 minuter + nedkylning
Det här är en dessertsoppa som är mycket lättlagad men ändå lite extravagant. Ställ små glasskålar eller småglas i frysen någon halvtimme innan och servera soppan i dessa.
- 10 passionsfrukter
- 3 dl vatten
- 3 dl strösocker
- 1 tsk pressad citron
- 1 tsk pressad lime
- Koka upp vatten och socker tills det blir en klar lösning. Skumma om det behövs. Låt svalna och ställ sedan in i kylen så att sockerlagen blir riktigt kall. Stoppa in små skålar i frysen samtidigt.
- Klyv samtliga passionsfrukter med en vass kniv. Gröp ur innanmätet med en liten sked. Häll ner allt detta i den kalla sockerlagen tillsammans med pressad citron och pressad lime.
- Servera i frostade glas eller glasskålar eller servera i en frostad glastillbringare