Slånbärsgin

Detta recept är från Storbritannien där slånbärsgin, sloe gin, är populärt. Mandelessensen, kan uteslutas. Njut i små glas på eftermiddagen. Kanske en liten mandelskorpa till?
Ingredienser
1 liter frostbitna slånbär, färska eller frysta som tinat
8 dl strösocker
75 cl gin
4–5 droppar mandelessens
Gör så här:
  1. Rensa och skölj bären. Pricka varje slånbär med en nål. Fyll en stor burk med bären, strö över sockret och slå på spriten.
  2. Sätt på ett lock som sitter ordentligt. Låt stå mörkt och svalt i två veckor. Skaka om då och då.
  3. Efter de två veckorna tillsätter du några droppar mandelessens. Låt stå mörkt och svalt i ytterligare åtta veckor. Skaka om då och då. Sila spriten i dubbla kaffefilter så att den blir genomskinlig. Häll upp på flaska och sätt på kork.