Slånbärsgin
Skrivet av
i
Detta recept är från Storbritannien där slånbärsgin, sloe gin, är populärt. Mandelessensen, kan uteslutas. Njut i små glas på eftermiddagen. Kanske en liten mandelskorpa till?
Ingredienser
1 liter frostbitna slånbär, färska eller frysta som tinat
8 dl strösocker
75 cl gin
4–5 droppar mandelessens
1 liter frostbitna slånbär, färska eller frysta som tinat
8 dl strösocker
75 cl gin
4–5 droppar mandelessens
Gör så här:
- Rensa och skölj bären. Pricka varje slånbär med en nål. Fyll en stor burk med bären, strö över sockret och slå på spriten.
- Sätt på ett lock som sitter ordentligt. Låt stå mörkt och svalt i två veckor. Skaka om då och då.
- Efter de två veckorna tillsätter du några droppar mandelessens. Låt stå mörkt och svalt i ytterligare åtta veckor. Skaka om då och då. Sila spriten i dubbla kaffefilter så att den blir genomskinlig. Häll upp på flaska och sätt på kork.
