Receptmakare: Margit Richert
Portioner: 4-6 som tapas
Tid: 5 minuter
Klart man kan använda råa gambas om man känner för det, men de smakar knappt ingenting! Och när vi har så fantastiska kallvattenräkor här uppe i norden är det rätt fånigt att insistera på att allt. Måste. Vara. Helt. Autentiskt. Framför allt som jag slår vad om att spanjorerna hellre hade haft våra räkor. Köp vanliga kokta räkor i stället och stek dem lite hastigare.
- 400 g räkor, väl avrunna om de är tinade
- 3 hackade vitlöksklyftor
- 1 hackad spansk peppar
- 1/2 dl olivolja
- Hetta upp en rejäl panna, helst gjutjärn till riktigt, riktigt hett. Häll i oljan. Dumpa ned chili och vitlök i pannan. Sen räkorna.
- Fräs ungefär 2 minuter på allra högsta värme. Det kommer spotta och fräsa och ryka, men gott blir det. När räkorna börjar tappa lite färg betyder det att de är klara.