Getmesetryfflar

Receptmakare: Henrik Francke

Tid: 20 minuter + 4 timmar i kyl

Att ha getmese i chokladtryfflar låter kanske lite konstigt, men mesostens sötsalta, lite brända ton går väl ihop med mörk choklad. Recept ur Svenska Ostar av Mia Öhrn och Henrik Francke, Bokförlaget Parasoll

  • 50 g getmese (messmör)
  • 225 g mörk choklad
    1 ½ dl vispgrädde
    50 g rumsvarmt smör
  1. Riv getmesen fint på ett rivjärn. Hacka chokladen ganska fint.
  2. Koka upp vispgrädden i en liten kastrull. Ta kastrullen från plattan, rör ner getmesen och därefter chokladen. Rör tills chokladen har smält. Är smeten klumpig kan du mixa den med en mixerstav eller i en matberedare. Tillsätt smöret i klickar och rör till en jämn och blank smet.
  3. Klä en rektangulär form, cirka 18x20 cm, med plast- eller aluminiumfolie. Häll ut tryffelsmeten i formen och jämna till den.
  4. Låt smeten svalna i rumstemperatur en stund och sedan stelna minst fyra timmar i kylen. Ta upp tryffeln ur formen och skär den i små bitar. Förvara tryfflarna kallt.

Bild för Henrik Francke

Mer från Henrik Francke


Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke