Receptmakare: Margit Richert
Portioner: 4
Tid: 30 minuter
Värmande, matig och faktiskt godare på fulkorv än på finkorv.
- 1/2 purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 2 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 2 msk tomatpuré
- 6 dl kycklingbuljong
- 1/2 msk paprikapulver
- 1 tsk timjan
- 300 g valfri korv
- 1 burk kikärter
- salt och svartpeppar
- Till servering:
- Hackad persilja
- En klick tjock yoghurt
- Strimla purjon. Finhacka vitlök och chili. Lägg i en kastrull tillsammans med olivoljan och fräs allt mjukt.Tillsätt tomatpuré och spiskummin och fräs ytterligare någon minut. Häll på buljongen och tillsätt paprikapulvret.
- Skiva korven, skölj kikärterna i ett durkslag. Tillsätt korv, kikärter och timjan. Låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Strö över lite hackad persilja över soppan och servera med en klick yoghurt i varje skål.