DSC_0254

Gittos korvsoppa

Receptmakare: Margit Richert

Portioner: 4

Tid: 30 minuter

Värmande, matig och faktiskt godare på fulkorv än på finkorv.

  • 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1 tsk timjan
  • 300 g valfri korv
  • 1 burk kikärter
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • Hackad persilja
  • En klick tjock yoghurt
  1. Strimla purjon. Finhacka vitlök och chili. Lägg i en kastrull tillsammans med olivoljan och fräs allt mjukt.Tillsätt tomatpuré och spiskummin och fräs ytterligare någon minut. Häll på buljongen och tillsätt paprikapulvret.
  2. Skiva korven, skölj kikärterna i ett durkslag. Tillsätt korv, kikärter och timjan. Låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Strö över lite hackad persilja över soppan och servera med en klick yoghurt i varje skål.