Receptmakare: Margit Richert
Portioner: 2
Tid: 20 minuter
Ett gott bröd att suga upp tomatsåsen med räcker gott som tillbehör.
- 1 färsk gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 2 riktigt mogna bifftomater
- 300 g gösfiilé
- salt, svartpeppar
- en liten näve hackad oregano och/eller basilika (helst grekisk)
- 1 dl riven pecorino
- Strimla löken och finhacka vitlöken. Ta fram en traktörpanna eller vid kastrull (med lock), Fräs några minuter i olivoljan utan att det tar färg.
- Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i dem i kastrullen. Låt puttra ihop med löken 5 minuter.
- Lägg gösfiléerna ovanpå tomatröran, salta, peppra och strö över kryddörter och osten. Lägg på locket och vänta fem minuter. Klart!