tomatgös

Gös med tomat och pecorino

Receptmakare: Margit Richert

Portioner: 2

Tid: 20 minuter

Ett gott bröd att suga upp tomatsåsen med räcker gott som tillbehör.

  • 1 färsk gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 riktigt mogna bifftomater
  • 300 g gösfiilé
  • salt, svartpeppar
  • en liten näve hackad oregano och/eller basilika (helst grekisk)
  • 1 dl riven pecorino
  1. Strimla löken och finhacka vitlöken. Ta fram en traktörpanna eller vid kastrull (med lock), Fräs några minuter i olivoljan utan att det tar färg.
  2. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i dem i kastrullen. Låt puttra ihop med löken 5 minuter.
  3. Lägg gösfiléerna ovanpå tomatröran, salta, peppra och strö över kryddörter och osten. Lägg på locket och vänta fem minuter. Klart!