RECEPTMAKARE: LOTTA LUNDGREN
Portioner: 4
Tid: 35 min
- 600 g gröna ärter
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 kruka mynta
- 1 burk kokosmjölk
- 1 citron
- Kycklingbollar:
- 2 kycklingfiléer
- ca 2 dl kokt ris
- 1 tsk kardemumma, helst hela frön, rostade och stötta
- olja till stekning
- Koka upp ärterna med 5 dl vatten och buljongtärning. Ta från värmen, tillsätt grovt hackad mynta och mixa till slät soppa.
- Tvätta citronen och raspa av zesten (bara det yttersta gula). Ställ åt sidan.
- Tillsätt kokosmjölken till soppan och smaka av med pressad citron, salt och peppar.
- Hacka kycklingfiléerna mycket fint.
- Kör det kokta riset till en klistrig massa (tillsätt lite olivolja om det behövs) i mixer eller matberedare.
- Blanda ris, kycklingkött, citronzest och kardemumma, salta och peppra.
- Forma färsen till små bollar och stek i olja på medelstark värme. Värm soppan och servera med kycklingbollarna.