Gurksallad med pepparrotssting

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 15 minuter

Servera som en liten toast på halvgrovt surdegsbröd. Eller servera som tillbehör till lax eller grillad kyckling.

  • 1/2 granny smith äpple
  • 1/2 liten gurka
  • 1/2 litet stånd fänkål
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 dl hemgjord majonnäs
  • 1 1/2 – 2 tsk finriven pepparrot
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 1 msk finskuren gräslök
  • Till servering:
  • Rostat bröd
  • Laxrom eller regnbågsrom
  • Basilikablad
  • Limeklyftor
  1. Skala äpple och gurka. Halvera gurkan på längden och skrapa ur kärnorna om de är slaskiga. Tärna fint. Skär bort den grova mittstocken från fänkålen och tärna resten fint.
  2. Vänd samman med övriga ingredienser.