
Hallonsås med limeblad, grönpeppar och honung
Skrivet av
i
Servera såsen till stekt viltfågel, kalv eller kyckling på en bädd av milda gröna grönsaker somsockerärtor, kålrabbi eller urkärnad gurka. En del perversa människor gillar såsen till chokladdesserter. Om du hoppar över oljan i såsen kan du servera den till glass.
Ingredienser
2 dl frysta hallon, halvtinade
1 1/2 limeblad (frysta) eller 1/2 msk finrivet limeskal
2/3 tsk torkad grönpeppar
1 msk balsamvinäger
1 msk ljus mild honung
1 msk ljus sesamolja eller neutral rapsolja
2 dl frysta hallon, halvtinade
1 1/2 limeblad (frysta) eller 1/2 msk finrivet limeskal
2/3 tsk torkad grönpeppar
1 msk balsamvinäger
1 msk ljus mild honung
1 msk ljus sesamolja eller neutral rapsolja
Portioner: 8 till förrätt
Gör så här:
- Kör hallon, limeblad och grönpeppar i matberedare till slät smet. Droppa ner resten av ingredienserna. Späd med vatten till önskad konsistens. Låt stå och dra minst 30 minuter.
- Ringla lite av såsen över köttet och servera resten av såsen bredvid. Toppa med pinjenötter. Mal kanske över lite mer grönpeppar.