Inlagda rödbetor

Receptakare: Gammalt som gatan

2 rejäla burkar

Tid: 30 minuter

Ett klassiskt recept som du enkelt varierar genom valet av kryddor. Kryddnejlikor, kanel och lättkokta smålökar är gott i inläggningen.

  • 1 kg rödbetor
  • Lag:
  • 9 dl vatten
  • 3 dl ättika (12 %)
  • 6 dl socker
  • 2 lagerblad
  • 7 korn kryddpeppar
  • 5 cm pepparrot i skivor eller 10 tvättade svartvinbärsblad
  1. Koka rödbetorna ordentligt mjuka i ordentligt med vatten. Slå bort vattnet och gnugga av skalet. Använd gärna plasthandskar. Dela stora rödbetor i två.
  2. Skölj rödbetorna och lägg i en stor väl rengjord glasburk (eller två mindre).
  3. Koka upp ingredienserna till lagen. Låt sjuda i några minuter.  Slå lagen över rödbetorna. Skruva igen burken och låt svalna.