Kanelsjudna päron med kesellakräm

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 15 minuter

Enkla rätter är ofta de bästa. I just den här rätten går det utmärkt att använda den finstämda Ceylonkanelen. Vill du ha fylligare smak kan du använda creme fraiche till såsen.

  • 4 medelhårda päron
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 dlljust muscovadosocker
  • 3/4 dl vatten
  • 2 kanelstänger, gärna Ceylonkanel
  • Kesellakräm:
  • 1 burk kesella (10 %)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 msk finrivet apelsinskal
  • 1 tsk apelsinblomshonung
  1. Skala, kärna ur och skär päronen i skivor.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek skivorna gyllene på hög värme. Tag upp päronen och lägg åt sidan.
  3. Tillsätt socker och vatten i stekpannan. Krossa kanelen i mindra bitar och lägg i pannan. Låt puttra samman tills såsen tjocknar. Rör inte så mycket för då sockrar sig såsen.
  4. Lägg i päronen och sjud dem nätt och jämt mjuka.
  5. Rör kesellan smidig i en skål. Vispa grädden och tillsätt den. Blanda väl med apelsinskal och honung. Servera kesellakrämen till päronen.