Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 4
Tid: 15 minuter
Enkla rätter är ofta de bästa. I just den här rätten går det utmärkt att använda den finstämda Ceylonkanelen. Vill du ha fylligare smak kan du använda creme fraiche till såsen.
- 4 medelhårda päron
- 2 msk smör
- 1 1/2 dlljust muscovadosocker
- 3/4 dl vatten
- 2 kanelstänger, gärna Ceylonkanel
- Kesellakräm:
- 1 burk kesella (10 %)
- 1 dl vispgrädde
- 1/2 msk finrivet apelsinskal
- 1 tsk apelsinblomshonung
- Skala, kärna ur och skär päronen i skivor.
- Hetta upp smöret i en stekpanna och stek skivorna gyllene på hög värme. Tag upp päronen och lägg åt sidan.
- Tillsätt socker och vatten i stekpannan. Krossa kanelen i mindra bitar och lägg i pannan. Låt puttra samman tills såsen tjocknar. Rör inte så mycket för då sockrar sig såsen.
- Lägg i päronen och sjud dem nätt och jämt mjuka.
- Rör kesellan smidig i en skål. Vispa grädden och tillsätt den. Blanda väl med apelsinskal och honung. Servera kesellakrämen till päronen.