Receptmakare: Mia Öhrn
Portioner: cirka 12 bakelser
Tid: 25 minuter
Underbart mjuksega och kladdiga chokladbakelser som kan varieras i oändlighet. Rör ner lite hasselnötter och russin i smeten, smaksätt med apelsin eller mint, eller toppa de färdiggräddade bakelserna med vispad grädde och jordgubbar.
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 1/2 dl (90 g) vetemjöl
- 1/2 dl kakao
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet.
- Skeda upp smeten i 12 mazarin- eller muffinsformar.
- Grädda i mitten av ugnen i 175°C i knappt 15 minuter. Bakelserna ska fortfarande vara lite kladdiga. Låt svalna. Ibland sjunker kakorna ihop ganska mycket, men det gör ingenting.