Kladdiga chokladbakelser

Receptmakare: Mia Öhrn

Portioner: cirka 12 bakelser

Tid: 25 minuter

Underbart mjuksega och kladdiga chokladbakelser som kan varieras i oändlighet. Rör ner lite hasselnötter och russin i smeten, smaksätt med apelsin eller mint, eller toppa de färdiggräddade bakelserna med vispad grädde och jordgubbar.

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl (90 g) vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  1. Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet.
  2. Skeda upp smeten i 12 mazarin- eller muffinsformar.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i knappt 15 minuter. Bakelserna ska fortfarande vara lite kladdiga. Låt svalna. Ibland sjunker kakorna ihop ganska mycket, men det gör ingenting.