Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
12-16 små mackor
Tid: 40 minuter
Perfekt till en fyllig öl, kanske Chimay. Överbliven kryddostkräm är god på mackor, till pulled pork eller i tacos.
- 1 stor näve svart trumpetsvamp
- 2 msk smör
- 7 korn svartpeppar
- 1 korn kryddpeppar
- 1 tsk chinkiangvinäger eller balsamico
- Kryddostkräm:
- 250 g lagrad kryddost av svecia-typ
- 250 g keso
- 1 dl neutral rapsolja eller druvkärnolja
- Blötlägg svampen i ljummet vatten så att det täcker väl, 30 minuter eller tills den är riktigt mjuk.
- Skär osten i småbitar. Mixa ost, keso och olja till en helt slät kräm.
- Hacka löken fint. Krossa pepparn fint. Krama ur svampen lätt. Spar gärna blötläggningsvattnet till en mustig köttgryta eller soppa. Fräs svamp, lök och peppar på låg värme ca 5 minuter.
- Klicka ostkrämen på knäcke. Toppa med svampen. Ät omedelbart.