Kokt chokladpudding

Receptmakare: Anna billing

Portioner: 4 (stora)

Tid: 15 minuter + 3 timmar

“Vill du egentligen söka efter chokladpudding med vispgrädde” undrar sökmotorn hjälpsamt. Nej tack, gammal hederlig, dallrig, choklidpöding med plispgrede vill jag ha, gärna med smarties på toppen.

  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 50 g mörk choklad (70%)
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl standardmjölk
  • 3 gelatinblad
  1. Lägg gelatinbladen i blöt en stund.
  2. Häll mjölk, grädde och socker i en tjockbottnad kastrull. Knäck i ägget och vispa.
  3. Bryt chokladen i småbitar ner i kastrullen. Vispa blandningen jämn, ge den ett snabbt uppkok och låt den sedan sjuda i några minuter.
  4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i blandningen. Vispa.
  5. Låt chokladblandningen svalna något och häll den i en stor vattensköljd form eller i fyra små. Låt stelna i kylskåp i cirka tre timmar
  6. Stjälp upp chokladpuddingarna genom att doppa formarna i varmt vatten och sedan bestämt knacka i botten.
  7. Servera med vispad grädde och smarties till alla med barnasinnet kvar.