Receptmakare: Anna billing
Portioner: 4 (stora)
Tid: 15 minuter + 3 timmar
“Vill du egentligen söka efter chokladpudding med vispgrädde” undrar sökmotorn hjälpsamt. Nej tack, gammal hederlig, dallrig, choklidpöding med plispgrede vill jag ha, gärna med smarties på toppen.
- 1 ägg
- 1 dl socker
- 50 g mörk choklad (70%)
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 1 1/2 dl standardmjölk
- 3 gelatinblad
- Lägg gelatinbladen i blöt en stund.
- Häll mjölk, grädde och socker i en tjockbottnad kastrull. Knäck i ägget och vispa.
- Bryt chokladen i småbitar ner i kastrullen. Vispa blandningen jämn, ge den ett snabbt uppkok och låt den sedan sjuda i några minuter.
- Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i blandningen. Vispa.
- Låt chokladblandningen svalna något och häll den i en stor vattensköljd form eller i fyra små. Låt stelna i kylskåp i cirka tre timmar
- Stjälp upp chokladpuddingarna genom att doppa formarna i varmt vatten och sedan bestämt knacka i botten.
- Servera med vispad grädde och smarties till alla med barnasinnet kvar.