
Koreansk sallad på zucchini och morot
Skrivet av
i
En enkel och god sallad som bara blir godare av att stå till sig lite. Men var försiktig med sesamoljan, den tar lätt över de andra smakerna!
Ingredienser
1 zucchini
1 morot
1 tsk salt
1 hackad chilifrukt (mild)
2 tsk äppelcidervinäger
2 tsk socker
1/2-1 tsk sesamolja
1 zucchini
1 morot
1 tsk salt
1 hackad chilifrukt (mild)
2 tsk äppelcidervinäger
2 tsk socker
1/2-1 tsk sesamolja
Portioner: 4
Gör så här:
Strimla zucchinin i tunna remsor. Skala och strimla moroten lika tunt. Blanda grönsaksstrimlorna med saltet och låt stå och rinna av i ett durkslag i 30 minuter. Pressa sedan ut överflödig vätska ur grönsaksblandningen och lägg i en skål.
Blanda chili, vinäger, socker och sesamolja och slå det över salladen. Rör om. Låt stå och dra i minst 30 minuter innan servering.
Strimla zucchinin i tunna remsor. Skala och strimla moroten lika tunt. Blanda grönsaksstrimlorna med saltet och låt stå och rinna av i ett durkslag i 30 minuter. Pressa sedan ut överflödig vätska ur grönsaksblandningen och lägg i en skål.
Blanda chili, vinäger, socker och sesamolja och slå det över salladen. Rör om. Låt stå och dra i minst 30 minuter innan servering.