Krubbs sherrysill

Receptmakare: Jesper Värn

Portioner: 4 stora

Tid: Minst ett dygn

  • 400 g salt sill
    2 dl ättika
    4 dl socker
    6 dl vatten
    1 rödlök
    12 kryddpepparkorn
    1 morot
    5 kryddnejlikor
    1½ dl halvtorr sherry
  1. Laka ur sillen genom att låta den ligga i ett kar under rinnande vatten i
    kanske en halvtimma.
  2. Skinndra sillfiléerna och skär dem i vackra bitar. Låt bitarna ligga i nytt, rent vatten ett tag till.
  3. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt sjuda under lock ca 5 minuter. Låt lagen bli helt klar.Låt lagen svalna helt. (Den kan med fördel stå över natten.
  4. Skölj av sillen en gång i ett durkslag under vatten, innan den läggs ned i lagen. Skala och skär moroten i vackra bitar. halvera rödlöken från pol till pol, skala och klyfta den. Lägg i lagen. Krydda lagen med kryddpeppar och kryddnejlikor. Låt stå i något dygn.
  5. När sillen skall serveras - ta upp den med hålslev. Ta någon matsked av lagen med i sillburken/krukan.
  6. Slå sherry över och låt dra i någon timma.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen