receptmakare: margit richert”
8 portioner
Tid: 20 minuter
Det här är garanterat en av de godaste kycklingleverpastejer du någonsin inte smakat. Så åtgärda det genom att laga till den nu på stört.
Självklart kan du variera både smaksättning (en skvätt cognac i gör nog bara gott) och serveringssätt (pumpernickel? Syltlök? Krispig bacon?), men det här är i alla fall min favoritvariant.
- 400 g kycklinglever
- 1 liten gul lök
- 2 msk smör
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk muskot
- 1/2 msk riven ingefära
- 1/2 tsk riven muskot
- nymalen svartpeppar
- saft och rivet skal av 1 apelsin
- 1/2 – 3/4 dl vispgrädde
- Till servering:
- Korntunnbröd
- Cornichoner
- Rödlök doppad i vetemjöl och friterad knaprig
- Hacka kycklinglevern grovt och skär bort eventuella senor. Hacka löken fint.
- Fräs levern och löken i smöret tillsammans med kanel, salt, ingefära, muskot och svartpeppar i fem minuter. Tillsätt apelsinsaft och skal och låt saften koka in nästan helt. Låt leverfräset svalna något.
- Mixa kycklingleverfräset i en matberedare till en jämn smet. Späd med grädde tills du fått en bredbar kräm.
- Servera på korntunnbröd med cornichoner och friterad rödlök.