Receptmakare: Anna billing
Portioner: 12 st
Tid: 35 minuter
- 100 g mörk choklad (72 %)
- 100 g hasselnötter
- 1/2 dl lavendelblommor
- 100 g smör
- 1 1/2 dl mjölk
- 2 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- Glasyr:
- 100 g mörk choklad
- 100 g smör
- 2 dl florsocker
- Ställ in ugnen på 200 grader. Mal hasselnötterna i en matberedare. Hacka chokladen grovt och lavendelblommorna lite finare.
- Smält smöret, låt svalna och blanda sedan med äggen och mjölken i en bunke.
- I en annan skål blandar du allt torrt: mjöl, bakpulver, socker, nötter, chokladhack och blommor.
- Rör med en trägaffel snabbt ihop de båda skålarnas innehåll till en klimpig kaksmet och fördela i 12 muffinsformar.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt dem svalna innan du glaserar.
- Smält resterande choklad i mikro/vattenbad. Vispa smör och siktat florsocker pösigt och blanda ner chokladen och rör tills glasyren är blank och fin. Mängden är kanske lite väl tilltagen, men det brukar finnas de som är justa och ställer upp.