Grekiska ubåtar

Receptmakare: Anna billing

Portioner: 4
Tid: 35 minuter

  • 1 stor squash eller 2 zucchini (butiksstl)
  • 400 g lammfärs
  • 200 g fetaost
  • 1 näve kalamataoliver
  • 2 schalottenlökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk kanel
  • Några kvistar färsk rosmarin
  • Svartpeppar och salt
  • Olivolja till stekning
  1. Ställ in ugnen på 200 grader. Klyv squashen på längden och skopa ut innanmätet med en sked. Var inte för nitisk, då förlorar skalen sin stadga.
  2. Droppa över lite olivolja över halvorna, salta lätt och baka dem i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Hacka det urgröpta fruktköttet och fräs i en stekpanna tillsammans med finhackad schalottenlök och vitlök. När blandningen inte vätskar längre tillsätter du lammfärsen och tomatpurén. Krydda med kanel och lite finhackad rosmarin. Smaka av med salt och svartpeppar och fräs tills färsen är genomstekt.
  4. Blanda i urkärnade kalamataoliver i färsen och fyll squashhalvorna. Smula över fetaost och toppa med lite extra rosmarin och svartpeppar.
  5. Gratinera i övre delen av ugnen i 20 minuter. De sista minuterna kan du eventuellt slå på grillen för lite extra färg. Servera med en god tomatsallad, bulgur eller couscous.