Len palsternackssoppa med mandel

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4 små eller 3 stora

Tid: 25 minuter

Med färdigskalad mandel som finns i affären blir soppan snabblagad. Vill du ha vegansoppa? Använd grönsaksbuljong och hoppa över baconet !
Stek baconet under grillen 225°C på en plåt 10 minuter så slipper du os och disk.

  • 400 g palsternacka
    3 bananshalottenlökar
    2 msk rapsolja eller smör
    100 g skållad och skalad sötmandel
    8 dl kycklingbuljong
    salt, svartpeppar
  • Till servering:
  • 6 skivor bacon, knaperstekt
  • finhackad gräslök
  1. Skala palsternackorna och skär i skivor. Skala lökarna och dela i stora bitar. Fräs dem mjuka i olja. Tillsätt mandel och fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.
  2. Tillsätt palsternackor och buljong. Låt puttra under lock i ca 20 minuter tills palsternackorna är helt mjuka.
  3. Kör i mixer till fint mos. Smaka av med salt och peppar. Servera med smulat knaperstekt bacon och gräslök.