Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 4 små eller 3 stora
Tid: 25 minuter
Med färdigskalad mandel som finns i affären blir soppan snabblagad. Vill du ha vegansoppa? Använd grönsaksbuljong och hoppa över baconet !
Stek baconet under grillen 225°C på en plåt 10 minuter så slipper du os och disk.
- 400 g palsternacka
3 bananshalottenlökar
2 msk rapsolja eller smör
100 g skållad och skalad sötmandel
8 dl kycklingbuljong
salt, svartpeppar - Till servering:
- 6 skivor bacon, knaperstekt
- finhackad gräslök
- Skala palsternackorna och skär i skivor. Skala lökarna och dela i stora bitar. Fräs dem mjuka i olja. Tillsätt mandel och fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.
- Tillsätt palsternackor och buljong. Låt puttra under lock i ca 20 minuter tills palsternackorna är helt mjuka.
- Kör i mixer till fint mos. Smaka av med salt och peppar. Servera med smulat knaperstekt bacon och gräslök.