Lingonguacamole

receptmakare: Margit Richert

4 portioner

5 minuter

Lingonguacamolen blev till genom gudomlig inspiration (eller av en vild chansning, men det låter mindre proffsigt) och visade sig vara ett alldeles perfekt tillbehör till kvällens tjälknöl. Tex mex goes arctic, typ. Och det är verkligen supergott: lingonsyran balanserar den feta avocadon perfekt och gräslöken tillför alldeles lagom löksmak. Brunneby osötade tranbärsdricka använder jag ofta som en lite fruktigare vinäger, men det går förstås att ersätta med lite pressad lime eller citron.

  • 2 avocado
  • 1/2 dl lingonsylt
  • 1 msk osötad koncentrerad tranbärsdricka
  • salt, svartpeppar
  • 3 msk finhackad gräslök
  1. Ja, ni fattar vad ni ska göra va? Mosa avocadon, blanda med resten av ingredienserna och servera genast innan röran mörknar.