Mangold med timjan och citron

Receptmakare: sofia gustafson

Portioner: 4

Tid: 30 minuter

Med timjan och citron blir mangolden dramatiskt snygg och välsmakande till stekt fisk och potatismos.

  • 2-3 msk smör, olivolja eller annan olja att steka i
  • ca 650 g mangold, sköljd och fortfarande lite blöt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk färsk timjan
  • citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  1. Skär bort mangoldbladen från stjälkarna. Skär stjälkarna i centimeterbreda skivor och hacka bladen grovt, stjälkarna ska få ett försprång så blanda inte.
  2. Fräs vitlöken i en gryta tills vitlöken precis börjar ta färg.
  3. Lägg i mangoldstjälkarna, sätt på locket och låt stjälkarna puttra tills de börjar mjukna, det tar flera minuter, rör om då och då.
  4. Lägg i bladen, sätt på locket och tillaga tills bladen faller ihop, cirka 2-3 minuter, rör om någon gång.
  5. Ta bort locket, tillsätt timjan, salta, peppra och tillaga på hög värme i cirka 2-3 minuter tills vätskan försvunnit.
  6. Rör ner citronskalet innan servering och pressa eventuellt över citronsaft.