Marinerad lammstek med valnötter, gryn och paprikamajo

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 10 minuter + 30 minuters marinering

Lammet blir extra saftigt när det får ligga och gona i marinaden. Omdu har kokt pottais kan du använda den istället för gryn i salladen.

  • 400 g tunt skivad eller fint strimlad tillagad lammstek eller annan köttrest
  • 1/2 dl grovhackade valnötter
  • Marinad:
  • 1/2 msk ljus miso eller ljus soja
    1 msk fin sherry- eller äppelcidervinäger
    1 msk vatten
    1 tsk fänkål, stött
    ½ msk finhackad färsk rosmarin
    2/3 tsk finrivet citronskal
    1 tsk honung
  • nymald svartpeppar
  • Sallad:
  • 6 dl kokta gryn, t ex dinkel eller matvete
    75 g rucola
    3 dl kokta svarta linser eller hackade kokta grönsaker
  • Till servering:
  • Paprikamajonnäs
  1. Rör samman alla ingredienser till dressingen. Vänd samman med det strimlade köttet eller droppa över köttskivorna. Plasta in. Låt marinera i minst ½ timme.
  2. hacka rucolan grovt. Blanda alla ingredienser till salladen precis före servering
  3. Arrangera det marinerade köttet på salladen och toppa med paprikamajonnäs. Strö över valnötter.

Fler inlägg