Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 4
Tid: 10 minuter + 30 minuters marinering
Lammet blir extra saftigt när det får ligga och gona i marinaden. Omdu har kokt pottais kan du använda den istället för gryn i salladen.
- 400 g tunt skivad eller fint strimlad tillagad lammstek eller annan köttrest
- 1/2 dl grovhackade valnötter
- Marinad:
- 1/2 msk ljus miso eller ljus soja
1 msk fin sherry- eller äppelcidervinäger
1 msk vatten
1 tsk fänkål, stött
½ msk finhackad färsk rosmarin
2/3 tsk finrivet citronskal
1 tsk honung - nymald svartpeppar
- Sallad:
- 6 dl kokta gryn, t ex dinkel eller matvete
75 g rucola
3 dl kokta svarta linser eller hackade kokta grönsaker - Till servering:
- Paprikamajonnäs
- Rör samman alla ingredienser till dressingen. Vänd samman med det strimlade köttet eller droppa över köttskivorna. Plasta in. Låt marinera i minst ½ timme.
- hacka rucolan grovt. Blanda alla ingredienser till salladen precis före servering
- Arrangera det marinerade köttet på salladen och toppa med paprikamajonnäs. Strö över valnötter.