Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 4
Tid: 25 minuter
Det här enkla receptet går att variera med grönsaker och fiskar som är i säsong. Det pigga sticket av mynta gör verkligen susen i soppan. Det är viktigt att fräsa tomatpurén ordentligt så att smakerna rundas av och mjuknar.
- 1/2 dl tomatpuré
- 1/2 dl olivolja
- 2klyftor vitlök
- 1/2 tsk anis
- 1/2 tsk fänkålsfrö
- 6 dl fiskbuljong
- 1 dl vitt vin
- 1 nypa saffranstrådar
- 1 msk finstrimlad färsk mynta eller 1/2 tsk torkad
- 1 liten zucchini
- 1 röd paprika
- 300 g fisk tex torsk eller hälleflundra
- ev skalade räkor till dekoration
- Fräs vitlök, tomatpuré och anis i olivoljan tills tomatpurén mörknat en aning. Slå på buljongen , vinet och låt puttra under lock ca tio minuter.
- Skär zucchini och paprika i grova stavar. Vänd ner zucchinin och paprikan. Smula över myntan Och låt puttra i ytterligare ett par minuter.
- Vänd ner fiskbitarna, salta och peppra. Lägg på locket och dra kastrullen åt sidan. Servera i djup tallrik och dekorera gärna med färska örter.