Mättande fisksoppa med tomat, saffran och mynta.

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 25 minuter

Det här enkla receptet går att variera med grönsaker och fiskar som är i säsong. Det pigga sticket av mynta gör verkligen susen i soppan. Det är viktigt att fräsa tomatpurén ordentligt så att smakerna rundas av och mjuknar.

  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1/2 dl olivolja
  • 2klyftor vitlök
  • 1/2 tsk anis
  • 1/2 tsk fänkålsfrö
  • 6 dl fiskbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 1 nypa saffranstrådar
  • 1 msk finstrimlad färsk mynta eller 1/2 tsk torkad
  • 1 liten zucchini
  • 1 röd paprika
  • 300 g fisk tex torsk eller hälleflundra
  • ev skalade räkor till dekoration
  1. Fräs vitlök, tomatpuré och anis i olivoljan tills tomatpurén mörknat en aning. Slå på buljongen , vinet och låt puttra under lock ca tio minuter.
  2. Skär zucchini och paprika i grova stavar. Vänd ner zucchinin och paprikan. Smula över myntan Och låt puttra i ytterligare ett par minuter.
  3. Vänd ner fiskbitarna, salta och peppra. Lägg på locket och dra kastrullen åt sidan. Servera i djup tallrik och dekorera gärna med färska örter.