Meloncooler med lime och örter

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Foto: Joel Wåreus

Portioner: 2

Tid: 10 minuter

Om du fryser melonbitarna ett par timmar i förväg blir drinken härligt glassig. Drinken är också ett bra sätt att bli kvitt mynta som brukar ta över i balkonglådor och täppor. Lakritssmakande söt thaibasilika eller lite dragon blir förvånansvärt gott i blandningen.

  • 300 g kött av ogenmelon eler galiamelon, i tärningar
  • 3 dl äppeljuice, Årets Skörd eller Tropicana
  • 1 1/2 msk pressad lime
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 1-2 msk flytande honung
  • 8 stora blad basilika
  • 10 blad citronmeliss eller limebasilika
  • 5 blad mynta
  1. Kör alla ingredienser till slät dryck i matberedare.
  2. Smaka av med lite mer pressad lime och honung om det behövs.