Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Foto: Joel Wåreus
Portioner: 2
Tid: 10 minuter
Om du fryser melonbitarna ett par timmar i förväg blir drinken härligt glassig. Drinken är också ett bra sätt att bli kvitt mynta som brukar ta över i balkonglådor och täppor. Lakritssmakande söt thaibasilika eller lite dragon blir förvånansvärt gott i blandningen.
- 300 g kött av ogenmelon eler galiamelon, i tärningar
- 3 dl äppeljuice, Årets Skörd eller Tropicana
- 1 1/2 msk pressad lime
- 1 tsk finrivet limeskal
- 1-2 msk flytande honung
- 8 stora blad basilika
- 10 blad citronmeliss eller limebasilika
- 5 blad mynta
- Kör alla ingredienser till slät dryck i matberedare.
- Smaka av med lite mer pressad lime och honung om det behövs.