Mjölkchokladpannacotta

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4  eller 8 små

Tid: 15 minuter + ett par timmar at stelna

Trots att den här rätten innehåller både gelatinblad och choklad som ska smältas är den löjligt lättlagad. Gör rediga portioner eller pyttedesserter som avrundar en stor måltid. Variera smaksättningen efter behag.

  • 4 dl vispgrädde
  • 1/2 dl dadelsirap eller mörkt muscovadosocker
  • 200 g mjölkchoklad
  • 2  gelatinblad
  • Ev smaksättning: lite apelsinblomsvatten eller citruslikör, 1/2 tsk mald kardemumma
  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter. . Koka upp grädden med dadelsirap. Dra kastrullen av plattan. Låt svalna något ca 5 minuter, annars blir chokladen grynig.
  2. Bryt chokladen i bitar. Rör ner i den varma grädden och rör om noga tills all choklad smält. Vispa snabbt med en visp om det är svåt att få krämen helt slät. Krama ur och rör ner gelatinbladen. Låt svalna något. Fördela i 8 små glas
  3. Låt stelna i kylen minst två timmar.