Muffins med mandelmassa, lime och nektarin

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 12

Tid:  30 minuter

Det här blir mycket saftiga och kompakta muffins. Ersätt gärna med annan frukt som är i säsong. Eller konserverade aprikoser om vintern.

  • 1 tsk anis
    1 tsk mald kanel
    1 1/2 dl strösocker
    125 g smör eller margarin
    1 tsk rivet limeskal
    3 ägg
    3 dl (180 g) vetemjöl
    2/3 tsk bakpulver
    100 g grovriven mandelmassa
    1/2 dl mjölk
    2 mogna nektariner i bitar
    smör och ströbröd till formen
  1. Värm ugnen till 225°C. Stöt kryddorna fint med saltet.
  2. Vispa socker, smör, citronskal och de stötta kryddorna med elvisp tills det är riktigt vitt och pösigt.
  3. Vispa ner äggen ett i taget. Rör ner mjölken med lätt hand.
  4. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner i smeten med hjälp av en finmaskig sil. Siktningen gör att muffinsarna blir mörare och luftigare. Vänd till sist ner frukten som blivit kvar i silen. Vänd runt försiktigt.
  5. Klicka upp smeten i en smord och bröad teflonmuffinspanna eller 12 stora muffinsformar. Grädda i ca 12 minuter tills muffinsarna är torra i mitten när du testar med en provsticka.
  6. Låt svalna något, stjälp försiktigt upp ur teflonformen och låt sedan svalna på galler.