Nån slags minestrone

Receptmakare: isobel hadley-kamptz

Portioner: 3-4

Tid:30 minuter

Den här soppan påminner vagt om minestrone men lever sitt eget liv. Variera med vad du hittar på marknaden.

  • 100 g bra bacon eller sidfläsk i stavar
  • 1 rödlök, fint hackad
  • 1 stor morot, fint hackad
  • 2 selleristjälkar, fint hackade
  • 2 vitlökslyftor, fint hackade
  • 1 fänkål, grovt hackat
  • 1 kålrabbi, grovt hackad
  • 150 g svartkål, grovt strimlad
  • 1 burk bra hela tomater, ex Mutti
  • 150 g mangold, grovt strimlad
  • 7,5 dl kycklingbuljong, helst hemgjord
  • 1,5 dl soppasta, ex stelline el risoni
  • Parmesan för servering
  • Olivolja
  1. Hetta upp en panna med en slatt olivolja och stek baconstavarna knapriga. Ta ur men spara fettet. Sänk värmen till medellåg.
  2. Fräs lök, morot, selleri och vitlök i baconfettet tills det mjuknar, ca 10 minuter.
  3. Ha i fänkål och kålrabbi. Fräs 5 minuter till.
  4. Ha i tomater och svartkål och eventuellt lite buljong så att det täcker hyfsat. Puttra sakta i 10-15 minuter.
  5. Ha i mangold, pasta och resten av buljongen. Koka efter pastasortens behov, ca 6-8 minuter. Jag tycker personligen inte att soppasta ska vara al dente.
  6. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite chiliflingor.
  7. Servera med parmesan och rivjärn.