Receptmakare: isobel hadley-kamptz
Portioner: 2
Tid: 10 minuter
Det här är enkel matlagning men med minutprecision, så gör allting i rätt ordning. Ät gärna med ett gott ljust surdegsbröd till för att få upp allt smaskigt citrussmör.
- 10 pilgrimsmusslor
- 1 pomerans
- 50 g smör
- 2 vitlöksklyftor
- Några rejäla nävar ruccola per man
- olivolja
- Värm två tallrikar i 125 graders ugn
- Pressa saften ur pomeransen.
- Skala och riv vitlöken
- Skär smöret i mindre bitar
- Skölj salladen och slunga den torr
- Hetta upp en teflonpanna riktigt varm med en rejäl slatt olivolja i.
- Lägg i pilgrimsmusslorna. Rör dem inte på 1 minut. Vänd. Stek 1 minut på andra sidan också, kanske något mindre om de är små. Ta upp dem och lägg på de varma tallrikarna.
- Ha i smöret i pannan. Det ska smälta bums. Ha i vitlöken och rör runt i ca 10-15 sekunder. Ha i pomeransjuicen. Häll över pilgrimsmusslorna. Lägg på salladen runt.