Pilgrimsmusslor med vitlök och pomerans

Receptmakare: isobel hadley-kamptz

Portioner: 2

Tid: 10 minuter

Det här är enkel matlagning men med minutprecision, så gör allting i rätt ordning. Ät gärna med ett gott ljust  surdegsbröd till för att få upp allt smaskigt citrussmör.

  • 10 pilgrimsmusslor
  • 1 pomerans
  • 50 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • Några rejäla nävar ruccola per man
  • olivolja
  1. Värm två tallrikar i 125 graders ugn
  2. Pressa saften ur pomeransen.
  3. Skala och riv vitlöken
  4. Skär smöret i mindre bitar
  5. Skölj salladen och slunga den torr
  6. Hetta upp en teflonpanna riktigt varm med en rejäl slatt olivolja i.
  7. Lägg i pilgrimsmusslorna. Rör dem inte på 1 minut. Vänd. Stek 1 minut på andra sidan också, kanske något mindre om de är små. Ta upp dem och lägg på de varma tallrikarna.
  8. Ha i smöret i pannan. Det ska smälta bums. Ha i vitlöken och rör runt i ca 10-15 sekunder. Ha i pomeransjuicen. Häll över pilgrimsmusslorna. Lägg på salladen runt.