Plommonlimonad

Receptmakare: Snott från amerikanska gourmet av Lisa Förare Winbladh

Portioner: 6

Tid: 10 minuter

Vissa saker är för bra för att inte stjälas. Det här underbara receptet hittade jag på amerikanska Gourmet. Drick bums för sen mörknar brygden och tappar i frisk smak.Om du är ambitiös kan du koka en sockerlag på vattnet, sockret och lite presad lime (kanske en bit kanel eller stjärnanis också) och låta den svalna för en lätt simmighet och mer intensiv smak. Lite mörk rom är gott i.

  • 1 lime
  • 10 röda eller blå plommon
  • 15 isbitar
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • Till servering:
  • Is
  • Tunna klyftor av plommon
  • Myntakvistar
  1. Tvätta limen med varmt vatten och lite diskmedel. Skär den i 6 klyftor. Plocka ur synliga kärnor men var inte för petig. Klyfta plommonen.
  2. Mixa limen i kannmixer med skal och allt tills en massa bildats. Mixa ner plommon, is och socker.
  3. Sila allt sammans genom en fin sil. Smaka av med mer socker om det behövs. Slå upp i kylda glas med is.