Polenta Concia

Receptmakare: Anna billing

Portioner: 4-5

Tid: 15 minuter

Polenta är norditalienarnas svar på pasta. Det här receptet har också begamaskiskt ursprung och är krämigt och gott och perfekt kompis till svamprätter. Tycker du att Taleggio blir för smakrikt så byter du den mot Grana Padano-ost.

  • 1 1/2 dl polenta
  • 7 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 30 g Taleggio eller riven Grana Padano
  • 2 msk hackad bladpersilja
  1. Koka upp salt och vatten och häll sedan i polentan. Sänk temperaturen och låt polentan sjuda i 6 minuter.
  2. Dra kastrullen från plattan, tillsätt smöret och osten och blanda väl. Låt stå under lock i några minuter så polentan “sätter sig”.
  3. Lägg upp den varma polentan och toppa med grovhackade persiljeblad. Om du istället vill servera den med svampragú gör du en fördjupning i polentan och lägger en slev svamp där.